Aktuális információk - 2

A események jelenéből nézve egy kicsit lassúnak tűnik, viszont szakmai értelemben ideális. Alapvetően nem vagyok egy webdizájner, sem naprakész informatikai szakember és azon voltam, egy html felület is pont elég arra, hogy az információ átmenjen innen-oda. Ha ez 2005 magasságában zajlik, nincs is ezzel probléma. 2015-ben viszont az, így amikor véletlenek sorozatának köszönhetően nem csak Blogger blogokra dolgoztam, hanem lett egy WordPress weboldalam saját domain-nel, az volt a visszatérésem második egyértelmű jele. Az első az volt, mikor megérkezett az optikai kábel és vele együtt a nagysebességű korlátlan internet, ami leváltotta az addigi wi-fire vadászós életmódot, nem beszélve a (z azóta megszűnt) földi sugárzású három darab csatornáról, amiket ma elvétve nézek.

Aki 10 éves időléptékre lassítja magát, annak a ti világotok nagyon gyors. A sok hátránya mellett vannak komoly előnyei is, bár egy átlagos emberélethez kicsit hosszúkás. A tízéves időléptékben az ember korszakokra bontja a történetét, amikhez arcok és emlékek maradnak. Az első két korszakhoz valójában semmi sem kellett, sem a TV, sem a net, sem a telefon. Ezek voltak a legértékesebb idők, amikor megalapoztam a jövőt. Akkoriban az előző gépem és a TV-m egyszerre ment ki, amit jelnek vettem és akkor már az aksik sem voltak a telefonomban, valamint a bejárati ajtó csengőjét is kikötöttem. Csak és kizárólag ezzel foglalkoztam meglehetősen fanatikusan, mint egyes percét kihasználva. Időnként nagyon kellemesen töltve az időt, időnként hónapokig tartó fájdalmakkal élve. Nehéz visszaadni olyannak, aki nem érzékel a világból többet, úgy én is bekattantam volna.
A sok fura elvárás megkövetelt dolgokat, amik teljesítése után azonnal új probléma merült fel, a webes példán haladva a html-t már nem nézi meg mindenki, a wordpress nem elég menő. Nekem meg állandóan frissítgetni meg naprakésznek kellett vele lenni, ami ugye nem az, hogy most a teljes figyelmed hónapokra lekötöd valamire, hogy még a boltba is úgy mész le, mint egy zombi. A wp esetében sem annyira sikerült, de jópofa korszak volt. Ekkor jobb híján nekiültem egy modern hangulatú html-nek, amit a tárhelyem elleni támadás tett archívba és akkor költöztem át a bloggerre. Ennél menőbb nem hiszem, hogy lesz, a legutolsó ilyen kifogás után még hajlandó voltam arra, hogy egy rakás .tk és .ga büszke gazdája legyek, majd ha vén trotty leszek, az egészet egybe rendezem. De most már tényleg leszarom!

A ti nézőpontotokból is kvantumugrással ér fel az, hogy végre van bankszámlám. Eddig az volt vele a probléma, hogy ehhez kell egy bank, ami esetemben még nem túl szerencsés. Ez a Revolut egy tök jó dolog, amihez még okostelefont is vettem. Tényleg bocsika, ha nem lenne elég menő, nekem nagyon tetszik és meg van az az előnye, hogy bankkártya is jár hozzá. Ami érzésre olyan, mintha beléptem volna a huszonegyedik századba. Az összes weboldalamat teleraktam vele, hátha küld valaki zsét és mindent applikációval intézek. Az ilyen zsék arra jók, hogy ne úgy nézzek ki, mint egy 20 éve bevétel nélkül egyedül meditáló ember, ami kevésbé felel meg a fizető ügyfelek elvárásainak.